Міжобласний турнір з міні-футболу серед дівчат, присвячений Дню захисту дітей за підтримки “Фонду Івана Фурсіна” пройшов  на спортивному майданчику Ананьївської школи-гімназії. До футболісток ФК “Мрія-2006” приїхали їх однолітки з Одеської та Кіровоградської областей. Шість команд прийняли участь у  турнірі.

Перед початком змагань, юні спортсменки змогли поспілкуватися, сфотографуватися  і потренуватися під керівництвом зіркової гості турніру – нападника національної збірної України з футболу, чемпіонки Франції D2 Тетяни Романенко. Тетяна декілька днів тому повернулася з Франції та відгукнулася  на особисте запрошення тренера команди Олега Климчука, відвідати вихованок школи – інтернат. Дівчина легко і невимушено провела майстер-клас, дала багато порад щодо поліпшення якості гри і в цілому висловила своє схвалення рівнем футбольної майстерності юних ананьївських футболісток.

Після такої активної розминки дівчата продемонстрували хорошу гру, котра викликала захоплення навіть у присутніх уболівальників чоловічої статі. Цього разу вдача виявилася на боці гостей – саме  команда “Копен” виграла у фіналі 2-1 та здобула «Кубок Івана Фурсіна», медалі та грамоти. Друге і третє місця дісталися ананьївським футболісткам – команді “Мрія-2006” і команді Ананьївської школи-інтернату відповідно.

На церемонії нагородження були названі й імена кращих гравців турніру. Так, заступник міського голови Віталій Пянтковский, голова районної волонтерської організації “Великі серця” Ганна Самотей і тренер ананьївців Олег Климчук вручили призи Дарії Колонтай (найкраща нападаюча), Вікторії Данилюк (найкраща захисниця), Лідії Нізейко (кращий воротар), Ользі Андреєвій (кращий гравець). Команди – призери отримали м’ячі від Одеської обласної Федерації футболу. Приємним бонусом для команди господарів став  подарунок від народного депутата – м’ячі та сітки на ворота. Дівчата із захопленням зустріли цей потрібний спортивний інвентар.

Після недовгого перепочинку команда “Мрія-2006” (старша група) зустрілася в поєдинку з футболістами збірної ветеранів АТО Ананьївського району. Такі поєдинки вже традиційні для молоді та дорослих і в минулому році перемогла дівоча команда. Ймовірно, після цього ветерани зробили висновки і ґрунтовніше підготувалися до матчу: удари були точнішими, а маневри – спритніші. На цей раз поразка дівчат.

Вікторія Урбан

1