Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко привітав українських уболівальників та головну команду країни з перемогою над Швецією (2:1) та виходом до 1/4 фіналу чемпіонату Європи.

«Історичний день! Історичний матч! Історичне Євро для всієї футбольної України! — написав Андрій Павелко у своєму профілі у Facebook. — Ми в 1/4 фіналу чемпіонату Європи! Команда Андрія Шевченка — у вісімці найсильніших збірних континенту! Це найкращий подарунок для всієї України, мільйонів наших земляків по всьому світу і футбольної спільноти нашої держави, яка цього року відзначає 30-річний ювілей.

Складний поєдинок і дуже сильний суперник, але збірна, з якою разом билися більш ніж 40 мільйонів сердець України, завойовує заслужену перемогу! Завдяки нашій із вами енергетиці, якою ми ділилися з командою до останньої секунди матчу й вірили в перемогу! Щиро бажаю, щоб ця ж енергетика допомогла якнайшвидшому одужанню Артема Бєсєдіна! Просто зараз ми забираємо його до Києва на ретельне медичне обстеження. Він як справжній чоловік, як гравець національної команди не побоявся зіткнення й боровся в поєдинку за м’яч до кінця — за перемогу України! Дуже сподіваюся на його швидке відновлення й повернення на поле.

Дякую нашій діаспорі у Великій Британії за неймовірну підтримку збірної й фантастичну атмосферу, яку ви створили на «Хемпден Парк» у шотландському Глазго! Вітаю всіх наших уболівальників, головну команду країни та тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком із цим історичним успіхом! Ви — справжні герої! Як і всі наші вболівальники, чия надпотужна підтримка додавала сил збірній!

Готуємося до 1/4 фіналу Євро-2020 і зустрічі з Англією, яка відбудеться в Римі 3 липня! Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!»

З сайту УАФ

1