Діти 6—9 років із чотирьох шкіл м. Южного Одеської області залюбки зустріли на чудовому стадіоні місцевої Авторської школи М. П. Гузика фестиваль «Відкриті уроки футболу», що проходив в адаптованому форматі, із дотриманням протиепідемічних норм і карантинних обмежень, за підтримки Європейського Союзу.

Школярів привітали секретар Южненської міської ради Ігор Чугунников, начальник управління освіти, культури, спорту і молодіжної політики Южненської міської ради Надія Конопацька, директорка Авторської школи М. П. Гузика Надія Гузик, національний координатор проєкту від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко, представниця Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Владислава Ганчева, представники Одеської обласної футбольної асоціації — голова комітету дитячо-юнацького футболу, володар Кубка УЄФА Олексій Гай та голова науково-методичного комітету Сергій Галюза.

Бурхливими оплесками діти зустріли виступи дитячого хореографічного колективу «Сузір’я» (керівник — Інна Шарова), школи чирлідингу «Імпульс» (керівник — Ольга Бардук), а також дворазової переможниці Кубку світу, члена молодіжної збірної України з кікбоксингу WAKO Юлії Шульженок та її тренера — багаторазової переможниці Кубків світу та Європи, члена національної збірної з кікбоксингу WAKO Катерини Гладкої.

Вони ж провели й руханку для учасників фестивалю під супровід «живого» саксофону у виконанні Віталія Бевзи.

Після руханки на дітей чекали цікаві футбольні майданчики: «Футбол-техніка»; «Поліція»; «Смуга перешкод»; «Психолог»; «Веселі ігри»; «Здоровий спосіб життя».

Після завершення першого дня фестивалю діти й волонтери отримали дипломи учасників, а також екіпіровку та інвентар від Української асоціації футболу. До вручення також долучилися переможці Кубку України з баскетболу, випускники Авторської школи М. П. Гузика Кирило Марченко та Вадим Козак. Не забули організатори й про солодкі подарунки дітям і смачні футбольні медалі-пряники від власника хлібзаводу «Пан Батон» Арсена Ілюхіна.

Українська асоціація футболу та Одеська обласна футбольна асоціація висловлюють щиру подяку за організацію одного з кращих фестивалів цього сезону регіональному куратору Юрію Степанюку, всім місцевим волонтерам проєкту, зокрема їхній лідерці Світлані Вишні — переможниці минулорічного національного конкурсу на кращий урок футболу та кращий інноваційний урок фізичної культури, що проводять УАФ та Міністерство освіти і науки України.

Частково інформація взята з сайту УАФ

Інформація про “Відкриті уроки футболу” на офіційному сайті міста Южне ТУТ

1