17 серпня пройшли урочисті заходи з нагоди відкриття спортивного комплексу КП СК «Хаджибей». В селі Усатове – це довгоочікувана подія.

У 2018 році було розпочато будівництво стадіону по пров. Урядовому 67, яке завершилося в цьому році. Даний об’єкт було включено до програми президента України «Велике будівництво», як і дитячий садок-яслі по вул. Остапа Вишні, 27.

Гості та жителі села побачили велике футбольне поле розміром 113х72 м (8136 кв.м): сучасні бігові доріжки шириною 1.25 м, кожна на 400 та 100 м, волейбольний майданчик 30х40м, майданчик для баскетболу розміром 32Х20 м, яму для стрибків у довжину розміром 10.0 Х 5.0, трибуни на 500 вболівальників, двоповерхову адмінбудівлю з кімнатами для організації занять з різних видів спорту в приміщеннях (шахи, шашки, арм-реслінг, легка атлетика, бокс тощо), душовими кімнатами й санвузлами.

На стадіоні планується проводити змагання районного та обласного рівнів. Також тут тренуватимуться 250 футболістів СК «Хаджибей» та всі охочі мешканці села.

На святі були присутні: голова Біляївської районної ради Олег Мишаглі, виконавчий директор Асоціації місцевих рад Анатолій Гритенко, депутат районної ради Петро Кіссе, депутат обласної ради Дмитро Чапір, голова науково-методичного комітету Одеської обласної футбольної асоціації Сергій Галюза, голова комітету з проведення змагань Одеської обласної футбольної асоціації Андрій Маландєй, голова Іллінської сільської ради – Сергій Григорченко, забудовник Олексій Бабенко, субпідрядник -Артур Абгарян.

Першим слово взяв голова Усатівської сільської ради Юрій Іванович Маковейчук. У своєму зверненні подякував усім, хто брав активну участь у будівництві комплексу, у підготовці до відкриття, і звичайно, депутатам та місцевим підприємцям, які підтримують розвиток спортивної інфраструктури села.

Гості у своїх виступах висловилися про прекрасну роботу, побажали жителям села стати найкращим спортивним селом регіону, дякували злагодженій роботі місцевої влади, депутатам і всім, хто долучався до процесу будівництва.

В урочистій частині відбулася хода усатівських спортсменів – футболістів, каратистів, волейболістів і баскетболістів разом з їхніми тренерами.

Танцювальними номерами жителів села та гостей із знаменною подією привітав дитячий колектив «NRG», вокальними – Софія Доцуленко, показовим виступом – гурток каратистів.

Матеріал зі сторінки фейсбука Біляївська районна газета “Південна зоря”

1