Історичне досягнення всього українського футболу, кубок чемпіонів світу, заслуговує на особливе відзначення й унікальний формат такої події.

Українська асоціація футболу та група компаній Ferrexpo сьогодні дарують таке свято збірній чемпіонів U-20 під керівництвом Олександра Петракова, членам їхніх родин та першим тренерам наших футбольних героїв. Влітку 2019-го збірна України U-20 у Польщі приємно здивувала не лише вітчизняних уболівальників, а й увесь світ!

Закономірно, що успіх найвищого рівня заслуговував і на особливі відзнаки з боку Української асоціації футболу, що одразу після переможного фіналу анонсував президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. Сьогодні збірна переможців отримала заслужений чемпіонський подарунок — «Вечір чемпіонів» та чек на 1 000 000 доларів в якості преміальних за історичний тріумф!

У рамках святкового вечора всі творці успіху збірної України отримали чеки на рекордну для нашої країни суму преміальних від УАФ та її партнера — групи компаній Ferrexpo. Важливо зазначити, що вперше в історії українського футболу такі солідні преміальні збірній були виплачені з урахуванням усіх податків та зборів. І частину цих коштів за ініціативою УАФ отримають перші тренери гравців збірної. «Ми вирішили, що так буде правильно! Адже саме ці фахівці прищепили цьогорічним тріумфаторам чемпіонату світу любов до футболу та навчили їх азам цієї чудової гри», — сказав під час урочистого вечора Андрій Павелко.

На «Вечір чемпіонів» були запрошені всі гравці, але, на жаль, представники «Динамо» через заборону керівництва ФК не змогли скласти компанію своїм партнерам по збірній, які представляли інші клуби.

Олександр Петраков (головний тренер збірної чемпіонів U-20): «Хочу подякувати організаторам за такий фантастичний вечір! Надзвичайно приємно, і я дуже вдячний за таку високу оцінку нашої роботи й чемпіонського титулу, який ми подарували Україні. Я радий за хлопців, за своїх помічників.

На жаль, на вечір не приїхали представники київського «Динамо». Мені важко це коментувати, але, зі слів самих гравців, з якими я розмовляв, участь у вечорі їм заборонили власники клубу.

Особливо вражає ідея запрошення на «Вечір чемпіонів» перших тренерів гравців! Цей крок — подяка людям, які багато років тому заклали зерна цієї перемоги! Я завжди говорив, що президент УАФ Андрій Павелко — людина слова. І сьогодні я хотів би сказати слова вдячності не лише за «Вечір чемпіонів»! Хочу також подякувати керівництву УАФ за новий довгостроковий контракт, який був підписаний кілька місяців тому на нових, значно кращих умовах. Таке ставлення дає серйозну мотивацію до нових перемог!»

Андрій Павелко (президент УАФ): «Ми вперше провели «Вечір чемпіонів», який, сподіваюся, стане доброю традицією. Сьогодні футбольні герої року отримали обіцяну й заслужену премію-подяку за історичне досягнення — звання чемпіонів світу! Команда Олександра Петракова отримала рекордну в історії юнацьких та молодіжних збірних країни фінансову винагороду. Щиро вдячний групі компаній Ferrexpo, завдяки якій удалося збільшити розмір преміальних утричі від раніше запланованої суми.

Знову й знову дякую всім футболістам збірної U-20, тренерському штабу Олександра Петракова, усій команді, усім клубам, які готували гравців збірної, і відданим уболівальникам, які протягом всього турніру в Польщі підтримували збірну. Вами пишається вся Україна! Нових вам перемог та нових чемпіонських титулів!»

Крістофер Мо (представник компаніі Ferrexpo): «Я дуже пишаюся тим, що стою сьогодні перед вами та можу вшанувати успіх однієї з футбольних збірних України. Як провідна українська компанія Ferrexpo рада бути маленькою частиною вашого історичного успіху, частиною України та частиною сьогоднішнього чудового вечора.

Цінності є ключовими для успіху, і я бачу в усіх вас деякі основні цінності, які зробили вас найкращою командою у світі. Я кажу про командну роботу, стійкість і відданість. Ви грали й вигравали як команда, а не як 11 осіб. Ви працювали та підтримували один одного на полі. Ваш тріумф — це спільний тріумф. Ви подарували нам гордість і моменти, які ми запам’ятаємо на все життя. Ви вивели Україну на світовій футбольній карті на найвищому рівні.

У нас є велика команда як усередині компанії, так і поза нею, і ми намагаємося жити вашим прикладом і надихатися ним. Як важлива українська компанія ми, як і ви, вважаємо себе піонерами та послами для України і прикладом того, чого можна досягти, працюючи разом.

Як і ваш приклад, який надихає інших, наш успіх, сподіваємося, також спонукатиме ще багато успішних українських компаній шукати можливості за кордоном та переростати у великі світові підприємства. Як і ви, Ferrexpo завдяки наполегливій праці та рішучості став світовим лідером».

Прес-служба УАФ

1