Сьогодні, 9 жовтня, на запрошення президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка в Будинку футболу побував відомий громадський активіст, кінорежисер, письменник, сценарист і відданий уболівальник національної збірної України Олег Сенцов.

Трохи більше місяця тому, 7 вересня, Олег разом з іншими патріотами був звільнений з полону РФ і повернувся до України.

У розмові з президентом УАФ Сенцов розповів про патріотичних ультрас із рідного Криму, про те, як уболівав за головну команду України в російській в’язниці та чиєю футбольною майстерністю захоплювався в дитинстві.

«Коли тільки починалася російська анексія Криму в березні—квітні 2014 року, усі ультрас сімферопольської «Таврії» були з нами й виступали за єдину Україну», — згадав Сенцов у спілкуванні з Андрієм Павелком. До речі, саме вболівальники «Таврії» ініціювали масштабну акцію на НСК «Олімпійський» на підтримку Олега в липні 2018 року, й до цього заходу долучилися фанатські рухи багатьох інших українських клубів.

Олег Сенцов провів в ув’язненні в Росії майже п’ять з половиною років і був незаконно засуджений до 20 років позбавлення волі за фальсифікованими звинуваченнями. Разом із тим, патріот, за його ж словами, намагався стежити за виступами національної збірної, за яку він активно вболіває. «Старався дивитися всі поєдинки й хвилювався за результат. Тому дуже радий, що невдовзі матиму можливість дивитися й підтримувати нашу збірну на стадіоні», — зазначив Олег Сенцов.

«Для мене особисто та Української асоціації футболу велика честь запросити вас та всіх звільнених Героїв України на матчі національної збірної України. Також ми підтримуємо добру традицію запрошення на такі поєдинки ветеранів бойових дій. Це важливо для них, а їхня й ваша присутність на стадіоні дуже важлива для нас і футболістів. Гравці й головний тренер команди завжди наголошують на цьому. Ми пишаємося вами!» — наголосив Андрій Павелко в спілкуванні з почесним гостем.

На згадку про зустріч президент Української асоціації футболу подарував Олегові Сенцову сувеніри, зокрема, унікальну вишиванку і м’яч з автографами гравців головної команди, а також вручив запрошення на матч Україна — Португалія.

Прес-служба УАФ

1